Sanal Telkinle Beyin Kimyaları Bozulan Chucky'lere Dikkat

Çağın siber çeteleri ve yerel işbirlikçileri yeni bir savaşın aracı olarak çocukları kullanıyor.

90'ların sonu - 2000'lerin başlarında dünyaya gelen Z kuşağı internet dünyasına doğdu. Bilgisayara ve sanal dünyaya en fazla adaptasyon ilk defa bu jenerasyonla gerçekleşti.

İnternetle ve bilgisayar oyunlarıyla erken yaşlarda tanışan Z kuşağının, dünyayı ve çevresini algılama biçimi önceki jenerasyondan keskin biçimde ayrıldı.

Neslin korunmasını, toplumsal ve kültürel değerlerin yeni nesle aktarılmasını istemek bir lükse dönüştü. Çünkü yeni dünyanın yeni değerlerini bizler değil bilgisayar ve internet dünyasını yönetenler inşa ediyor.

Elbette hepten kötü olduklarını söyleyemeyiz. 

Bilgi çağı insanlık aileminin en parlak çağı olabilir. Ancak bir jenerasyonun "ipini" eline alanların yekpare bir güç olduğunu düşünmek safdillik olur. İyi niyetli olanlar kadar kötü niyetle hareket eden odaklar da var. Bunun önüne ancak halkın sağduyusu ve toplumun en üst mertebedeki uzlaşısıyla ortaya çıkan devletler geçebilir. 

İnternet Çetelerinin Kumanda Ettiği Bir Nesli Korumak - Bknz.


Ekleme: Psikiyatr Agah Aydın'ın X,Y,Z vesaire kuşakların kapitalizmin tüketici kitleleri tanımlamak için kategorize ettiği görüşüne sonuna kadar katılıyorum: bknz. Benim kurduğum bağlamda ise internetin hayatımıza girdiği dönemin öncesi ve sonrası, bu kuşakları tanımlama kriteri olarak  alındı. 






Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası