Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Siber çetelerin etki altına alamayacakları kurum, siyasi oluşum ve insanın olmadığını yıllar içerisinde bizzat tecrübe ettik. Bu yapıları ifşa edenlere yönelik kara propagandaların Emniyet/İstihbaratta, Yargıda ve hatta Eğitim Kurumlarında ne denli etkin olduğunu somut bağlantılarla kayıt altına aldık.

Siyasi grupların gençlik kolları internet üzerinden çocuk istismarı yapıyor. Muhafazakarından Sekülerine, Solcusundan Ülkücüsüne Kadar Sapkın Dijital Çetenin Sızmadığı Kesim Yok. Bu gençler ulaşabildikleri küçük çocukları meydan okuma/challenge türü liste görevlerinin verildiği bilgisayar tuzaklarıyla sanal hipnoz alanına çekiyorlar. Siyasi hasımlarını karalamaktan tutun da kelepirden daire düşürmek için sıraya giren emlak mafyasına, kumpasçı fuhuş çetelerine, dark web'lerin uluslararası sapkın pedofil çetelerine kadar uzanan devasa bir suç yapılanmasının resmi çıkıyor karşımıza. Yandaşlık ilişkileriyle, siyasi cepheleşmelerle, cemaat/hemşerilik çıkar ağlarıyla dijital platformlarda birbirine eklemlenen networkler üzerinden  toplumdaki herkese zarar veriyorlar.

Zincirin en zayıf halkası olan çocukları sanal hipnoz alanına çekerek gerçeklik algılarını tahrip eden bu yapı zamanla çocukların ergenlik öfkelerini ve zaaflarını kullanarak onları ailelerine ve çevrelerine zarar verecekleri işlere sevk ediyor. 

Online iletişimin olduğu bilgisayar oyunlarında çocuklarla iletişime geçen istismarcılar, ileri psikolojik tekniklerle çocukları siber çetelerin kumanda edebildiği birer araca dönüştürüyor. Kandırılarak ya da siber zorbalıklarla iradeleri kırılan çocuklar "ödül/suça ortak olma/tehdit/şantaj" ağına çekilerek kumanda ediliyor. Bknz - "İnternet Çetelerinin Kumanda Ettiği Bir Nesli Korumak". Siyanürün bile internetten sipariş edilebildiği bir çağda yaşıyoruz. İnsanları bayıltan, hasta eden, ölüme sürükleyen kimyasallar bir tık uzağımızda. [Siyanürü limonataya karıştırarak anne ve babasını öldüren genç bknz.]  

Velhasıl-ı kelam, gençleri ve çocukları koruyamayan devletler ve toplumlar saygınlığını yitirirler. Sorunun çözülmesi yolundaki ilk adım toplumun bilgilendirilmesidir. 

[Alis gibi süreçlerin farkında bir sosyoloğu itibarsızlaştırmak için Emniyet ve Yargıdaki bağlantılarını da kullanarak teyakkuza geçtiler: Bknz]

ÇOCUKLAR İSTİSMARLARIN HEM ÖZNESİ HEM NESNESİ HALİNE GELİYOR

Siber çeteler uygunsuz içeriklerin üretiminde ve kişileri zan altında bırakan mesajlaşmalarda çocukları kullanılıyorlar. Dark weblerin uluslararası pedofili piyasasına malzeme olan çocuklar var. 

Anne baba kontrolünün zayıf olduğu denetimsiz İnternet ortamlardaki çocuklar siber ve akran zorbalıklara çokça maruz kalıyorlar. Bu konuda Emniyet, Yargı ve Eğitim kurumlarında yeterli bilinç oluşmadığından çocuklar duruma uyum sağlayarak suç ağına dahil oluyorlar.

Çocuklara başlarda oyun gibi gelen ve heyecan veren "liste görevleriyle" onları kendi yörüngelerine çekiyorlar. Belli psikolojik teknikler ve siber zorbalıklarla iradelerini kırıyorlar. İnsanların evlerine çocuklar aracılığıyla sızıyorlar. Ortam dinleme, görüntü alma, konut dokunulmazlığını ihlal etme, dijital takip ve gözetleme, manipulatif bilgi ve belge üretme gibi suçlar bu şekilde mümkün oluyor. Çocuklar "ödül/suça dahil olma/tehdit/şantaj" ağından çıkamadıkları gibi bir süreden sonra etkin rol almaya başlıyor. Böyle böyle yalana, iftiraya ve suça alışıyorlar.

Çocukların ellerindeki akıllı telefonlar siber çeteler tarafından konum tespitleriyle istasyon gibi kullanılıyor. Organize suçlarla çocuklar işlevsel hale getiriliyor.

Sosyal medya troll ağlarına servis edilen bazı capsler:













Bu blogdaki popüler yayınlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası