Kişileri hedef alanların çürümüş mevcut sistemle sorunları yoktur

Dijital manipulasyonla siyaseti, yargıyı, medyayı kumanda edenler kimdir?

[Ekte sunduğum videoyu iyi izleyin]

Taraflara eşit miktarda hileyi pay eden güç odakları neyi amaçlıyor?

Vesayetçilerin bayrağını devralan muhafazakâr iktidar, koltuğu kolay kolay bırakmayacaktır. Tıpkı apoletli statükocuların direndiği gibi direnecektir. Ve elbette bunu steril araçlarla yapmayacaktır. Tıpkı hasımlarının yaptığı gibi. Bknz- "Kadrolu kurgu masalarıyla itibarsızlaştırmanın pazarını kuranlar". 

Devlette güç kapma savaşında her iki kanadın eşitsizlikler üzerine inşa edilen mevcut sistemle özde bir sorunları yok

Bizler kitlelere zarar veren güç savaşlarının kısır döngüsünü kırabilecek bir üçüncü yolun olması gerektiğine inananlardanız. Çünkü tarihte defalarca kanıtlandığı üzere, fillerin tepinmesinden mutlak biçimde çimenler zarar görür. Geniş halk kitleleri ezilen çimenlerden farksız hayatlar yaşar.

İnsanların zaaflarını çok iyi okuyan odakların kumanda ettiği dijital hilelere tamah edenler, aynı silahın bir gün kendilerini de bulacağını gayet iyi bilmelerine rağmen günü kurtarmak için benzer yöntemlere başvuruyorlar. Çürüme tam da budur!

İlericilik iddiasındaki sosyal demokratlardan mütedeyyin muhafazakar kesime kadar herkes "öteki" gördüğünü "alaşağı" etmek için dijital manipülasyona başvuruyor. Sonrasında sesi yeten bunu düzeltebiliyor, sesini duyuramayan tarumar oluyor. Buna son verecek sağlam irade, toplumun her kesiminden akli selimi elden bırakmayan, dolduruşa gelmeyen, kararlı, onurlu duruşundan vazgeçmeyen insanlarla mümkündür. 

Dijital manipülasyondan nemalanmak için sıraya girmeyen kesim yok. Aydınlıkçı, Ulusalcı, Ülkücü, Solcu, Cemaatçi, Kürt Milliyetçisi... Birbirinden taban tabana farklı sosyal ve siyasal çevrelerde girift bağlarla birbirine monte olan networklerler aynı merekezlerden yönetiliyor: Bknz.

Ekrem İmamoğlu'nu karalamak için yapılan montajlamayı görüp de sesini çıkarmayan rakipleri bu hilenin sessiz ortakları sayılırlar. Benzer şekilde Alparslan Kuytul'a yapılanı sessizce ve gizli bir tebessümle köşesinde oturup izleyen aydınlıkçılar, sosyal demokratlar, sosyalist geçinenler, ülkücüler de bu hilenin gizli ortağı sayılırlar. [not: bu yazı ilk haliyle 2019 yerel seçimleri öncesinde kaleme alındı]

"DAVA" için her yol mubahtır diyenlerin ya davaları  ya da kendileri yanlıştır.

Toplum tabanına da sirayet eden ve çok canlar yakan bu kirli gelenek toplumu iki yönlü çürütme planın sadece görebildiğimiz yansımaları. İnsan zihni, hayatın her alanını kapsayan dijital gelişmeye henüz tam anlamıyla uyum sağlamış değil. İnsanların algısını yöneten belli güç odakları ve omurgasız bir grup insan bu durumu "fırsata" çeviriyor. 

HER GEÇEN GÜN DERİNLİĞİ VE ÇAPI ARTAN DİJİTAL ALANDAKİ SAHTEKARLIKLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN KURUMSAL BİR İRADEYE İVEDİLİKLE İHTİYAÇ VARDIR

TOPLUMU DİJİTAL MANİPULASYONLAR KONUSUNDA BİLGİLENDİRMEDEN EVVEL, ÜLKEYİ YÖNETENLERİN O BİLİNCE SAHİP OLMASI GEREKİR

YAPILAN HATALAR KAMUOYU NEZDİNDE DÜZELTİLMELİDİR 

MANİPULATİF BİLGİ VE BELGELERİ ÜRETENLERE YÖNELİK CAYDIRICI CEZALAR VERİLMELİ VE BU CEZALAR BASIN ARACILIĞIYLA KAMUOYU İLE PAYLAŞILMALIDIR

EMNİYETTE VE YARGIDA GÖREV SUİİSTİMALİ YAPAN DEVLET PERSONELİNE YÖNELİK GEREKLİ YARGI SÜREÇLERİ YERİNE GETİRİLMELİDİR: BKNZ.




Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası