Siber güvenlik açıklarını kullanan paralel yapılanmalar

via alismetamorphosis.blogspot

Ilımlı İslam Projesinde Gladyonun maşasına dönüşen Cemaat yapılanmasının ne derece tehlikeli boyutlara ulaştığını tüm ülke 15 Temmuz gecesi gördü. 

Öncesi de olmakla birlikte 2011 tarihinde sosyal medyada cemaat/hemşerilik çıkar ağlarına çalışan siber çetenin hedefine takılanlardan biriyim. Güncel haber analizleri yaptığım kendi halindeki mütevazı Google + sayfam 2013 Gezi Olayları'ndan sonra popüler hale geldi ve kısa zamanda 12 milyon görüntülemeye ulaştı. Bizleri "KULLANIŞLI APARATLAR" olarak görüp hedef tahtasına koydular. 

Sınırların internetle geçişken olduğu dijital çağda ulusaşırı siber çeteler yerellerdeki işbirlikçileriyle oldukça koordine çalışıyorlar. Yeni suç mecraları olan Dark/Deep Web'ler insanlara gelir sağlayan yasa ve ahlak dışı devasa bir piyasaya dönüşüyor. Bir insanı itibarsızlaştırmak için atılacak ne kadar iftira varsa bunları kolayca üretip ortalığa servis ediyorlar. ULUSAŞIRI bir aklın hakim olduğu yazılım ve programlarla yapılan bu saldırıların kültürel kodlarımızla çakışan noksan tarafları var. Zaten noksan taraflar olmasaydı şu anda belki de hayatta olamazdım. Yıllarca konut dokunulmazlığımın sistematik biçimde ihlal edildiği, yüz ve ses algoritması dahil kişisel bilgilerimin kullanıldığı düzeneklerle saldırdıkları ortaya çıktı. Emniyet'ten kendilerine koruma sağlayan paramiliter çete hâlâ belli güç odakları tarafından korunuyor. Ağır hak ihlallerini kapsayan profesyonel tezgahlardan şans eseri canlı çıktığımı ifade etmeliyim.

DİJİTAL ÇAĞDA TÜRKLERDE VE KÜRTLERDE SOYSUZLAŞMANIN RESMİ - Arz / Taleple çalışan itibarsızlaştırma pazarına HER KESİMDEN İNSANI dahil ettiler. Böylelikle birbirinden çok farklı çevrelerden insanların çağa uyarlanmış yeni suç mahallerindeki organize suçlara ortak olmasını sağladılar. Kimse kimseyi satamayacağı için kendilerine kurumsal arka planı da olan bir dokunulmazlık alanı  yarattılar. Cemaat/hemşerilik/siyaset çıkar ağlarına çalışan cemaat beslemesi Türk ve Kürt troller: Bknz]




Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası