Alevilere ve Kürtlere ağır bedeller ödeten Türk solunun ve Türk sağının başarısıdır: Arızalı IŞİD kafası üretmek

İnsanlara bu kadar bedel ödetmeyin, sonra acısını hiç alakası olmayan masumlardan, çoluk çocuklardan çıkarıyorlar.

Sağ ve sol paramiliterizmin devlet yetiştirme yurtlarından ya da erken yaşlarda yolu cezaevine düşenlerden "faydalanmak" gibi bir geleneği var. Buralardan devşirdikleri gençleri muhaliflere yönelik tezgah ve kumpaslarda kullanıyorlar. 

Casus yazılımların henüz ulaşılabilir olmadığı tarihlerde, paramiliter siber çetelere çalışanlar, VIP müşterilerinin talepleri doğrultusunda yasa ve ahlak dışı korkunç yöntemler uyguladılar. Sosyal ağlara sızarak kişileri zan altında bırakmaya programlı düzenekleri zaman içerisinde gelir kapısına çevirdiler. Paralel devlet yapılanmasının bakiyesi çeteleşmeler halen bu yöntemlerle hayatımıza, onur ve haysiyetimize, çoluk çocuğumuzun güvenliğine kast ediyorlar. Öyle ki yıllara uzanan algı operasyonları, profesyonel saldırı düzenekleri ve bunların Emniyet ve Yargıdaki gücü karşısında hasbel kader hayattayız. 

Bin yıllık devlet geleneği: Kendisine tehdit oluşturan grupları birbirlerine düşmanlaştırmak ve onları küçük sığ dünyalarına hapsetmek. Farklı toplum kesimlerine sızmanın en kolay yolu olarak hayat tecrübesi olmayan çocuk yaştaki gençleri ya da zayıf karakterli kötücül kişileri kullanmak.

DURUMU SOMUT ÖRNEKLE AÇIKLAMAYA ÇALIŞAYIM

2011'lerde Google'ın facebook denemesi olan ve 2019'da kapatılan Google+ sosyal medya platformunun Zer/Zarin/Hevrin/Zerrin'ine (ya da adı her ne ise) ve Alevi/Kürt çevrelerden daha başka ARIZALI isimlere, talihsiz geçmişlerinin hıncını kendi toplumundan söke söke alacakları bir araç verdiler. Bu öyle sihirli bir araçtı ki istedikleri sosyal medya veya e-mail hesabına sızarak içlerindeki şeytanların iplerini çözme "olanağı" tanıyordu. Tahmin edileceği üzere kendilerine görünmezlik otu yedirilen kötücül masal karakterleri gibi içlerinde biriktirdikleri zehiri her tarafa saçtılar. 

Hiç tanımadığım insanların düşmanlığını neye borçlu olduğum üzerine çok kafa yordum. 2013-2014 yıllarında başlayan  ve hayatın olağan akışı 180 derece çark etmiş gibi arka arkaya gelişen olaylar tesadüflerle açıklanamazdı

DEVLET NETWORKÜ psikoterapi enstitülerinde kadar çok iyi iş görüyor. Hakkını teslim etmeliyim, psikolog ablamın çocukluk travmalarını dahi aleyhimdeki düzeneklerde işlevsel hale getiren muazzam düzeneklerle çalışıyolar. Çürüme çok derin, Zira aydın diye bilinen kişilerin dahi ağır insan hakkı ihlallerinde "işlevsel hale getirildiği" DERİN çürümeye dair yeterince somut kanıtımız var. 

Saldırılarda sadece "makbul etnik ve mezhep"ten vatandaşlara değil, Alevi ve Kürt toplumundan seçtikleri kadrolu trollere de ihtiyaçları vardı. Yoksa Ülkücü Sedat Peker ile dhkpc'nin açlık grevlerinden çıkan Zarin'in yolları nasıl kesişebilirdi? Sağ ve Sol Paramilitarizmin kirli işlerini gören Zarin gibi taşeron çete üyeleri, Eski Bank Asya çalışanı Neslihan Karakaş ve TMSF Yozgat kontenjanından Nagihan Gür Altaylı'nın kirli ayak oyunlarında kullanıldılar. Zarin gibi arızalı karakterler de kirli saldırılarını "sınıf kini" diye etraflarına pazarladılar. Alevi sol çevreleri manipule eden düzeneklerde onlar vardı.

Çoklu konum tespitleri ve sosyal ilişki şablonlarıyla kurulan bağlantısallık ağlarında, farklı toplum kesimlerine sızmanın en kolay aracı olarak çocukları kullandılar. Bu çocukları organize suçlarda, nitelikli iftira düzeneklerinde ve hatta uygunsuz içerik üretiminde "işlevsel" hale getirdiler. Hedefe koydukları kişilerin telefon ve internet hatlarına, kullandıkları cihazlara fiziki ulaşımı da mümkün kıldılar.

Bir cia projesinden farksız facebook'un hayatımıza girmesiyle işlerinin ne kadar kolaylaştığını tahmin etmek güç değil. Hele de siber güvenliğin anlamını bile bilmediğimiz 2007-2008 yıllarından bu yana.  

[Caps'ler Zarin'in hesabından]




Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası