Hipnoz Uzmanı Tahir Özakkaş: "Hipnoz tekniğiyle bir intihar bombacısı yetiştirilebilir"

Ülkede hipnoz eğitimi veren kurumlar takip edilmelidir

İnternetin yaygın hale gelmesiyle birlikte yapay zeka algoritmalarıyla desteklenen sanal hipnoz ve subliminal yönlendirme araçları yaşamımızın bir parçası haline geldi. Psiko-siber teknikler gerek firmalar gerekse siber çetelere eklemlenen organize suç yapılanmaları tarafından kontrolsüz biçimde kullanılıyor. 

Bu saldırılarda insana salt tüketici mantığıyla bakan şirketlerin ya da yasa dışı düzeneklerden kendilerine devasa bir piyasa inşa eden suç yapılanmalarının "işlevsel" hale getirdiği çocukları koruyacak mekanizmalar henüz yok. Bu mekanizmaların inşasıyla birlikte toplumda bir bilincin oluşmasına ihtiyaç var. 

PSİKO-SİBER YÖNTEMLERLE KANDIRILIP KORKUTULUP SİNDİRİLEN ÇOCUKLAR 

Meydan okuma liste görevleri verilen oyun görünümlü tuzaklar, akran ve siber zorbalıkları son birkaç yıldır basına yansıyan haberlerden biliniyor. Ancak daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Çocukları cezasızlık zırhı olarak kullanan istismarcı organize suç yapılanmalarının mahkemeleri, emniyeti, istihbaratı manipüle edebilecek gücü nereden buldukları sorgulanmıyor.

Toplumun en zayıf halkası olan çocukların istismara bu denli açık olması meselenin aciliyetini ele veriyor. Eğitim kadroları, güvenlik ve yargı birimleri süreçler konusunda yeterince bilgilendirilmiyor.


Siber çetelerle iç içe geçen organize suç yapılanmaları, hipnoz/sanal hipnoz teknikleriyle internet teknolojilerini birleştirerek insanlığa düşman 
telafisi imkansız işlere imza atıyorlar. Algoritmalarla desteklenen psikolojik teknikler, başta çocuklar olmak üzere bireylerin bilinçaltına yöneltilen telkinlerle gerçekleşen saldırılar, toplumda tahmin edilenin ötesinde kalıcı tahribatlara yol açıyor. Ebeveyn ve kurumsal denetimden uzak "sahipsiz" gördükleri çocuk ve gençler Pavlov'un köpeği gibi şartlandırılabiliyorlar.

Yapay zeka ve internet teknolojilerini kullanan organize çeteler, sanal hipnozla yapılan telkinler ve çağrışımlarla başta çocukları kolayca kumanda edebiliyorlar. Zihinleri iğdiş edilen bu çocuklar "Ödül/Suça ortak etme / tehdit/şantaj" döngüsüne çekilerek organize suçlarda kullanılıyorlar.

Hasan Sabbah yöntemlerini günümüze uyarlayan art niyetli güç odaklarının internet üzerinden çocuklara ve gençlere yapabileceği kötülüğün sınırı yok... Bununla ilgili fazlasıyla verinin mevcut olmasına karşın güvenlik birimleri, eğitim ve yargı kadroları maalesef konuyla ilgili gerekli bilgi donanımına sahip değil.

Bilim, insanlığa ve doğaya hizmet ettiği sürece kıymetlidir 

Uzman Dr. Tahir Özakkaş bu işin "piyasadaki" en ehli isimlerinden biri. Neredeyse ülkedeki bütün hipnozcular ondan diploma alıyor. Özellikle son yirmi yılda yüzlerce hipnoz uzmanı yetiştiren Psikoterapi Enstitüsünün sahibi Tahir Özakkaş basına verdiği bir demeçte, hipnoz tekniğiyle bir intihar bombacısının yetiştirilebileceğini ifade ediyor.

Hipnoz tekniklerini ticaret unsuru yapmak elbette suç değil. Bilimsel etik kurallarını sorgulayan mekanizmalar bulunmadığından, her şey daha fazla para kazanmaya odaklı yapılıyor.  Ancak olası riskler  göz önüne alınarak gerekli denetimin yapılması gerekiyor.




Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası