Haber Arşivi - 13 yaşındaki kızın intiharındaki sır perdesi aralandı (28.01.2019)

Adana'da babasının av tüfeğiyle intihar eden 13 yaşındaki Emine Karadağ'ın ölümü ardındaki sır perdesi aralandı. Küçük kızın intiharı ardındaki gizem, defterinden çıkanların incelenmesi sonucu ortaya çıktı.

DSİ Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Emine Karadağ'ı hayattan koparan olay, 21 Ocak Pazartesi günü meydana geldi. Yarıyıl karnesinde teşekkür belgesi alan Emine Karadağ, babasının evde bulunan ruhsatlı av tüfeğiyle intihar etti. 2'si kız 4 çocuk sahibi olan Karadağ ailesi kızlarının ölümüyle yıkıldı.

Emine'nin hayatını kaybetmesinin ardından defterlerini inceleyen aile ve polis, küçük kız tarafından çizilen balinalar ile figürlere rastladı. "Ölmeden önce 1 yıllık yapılacak" başlığı altında 25 maddelik bir de liste bulundu. "Mavi Balina" oyunundan gelen talimatların Emine tarafından yazıldığı tespit edildi.

Listede "İntihar kaçıştır. Herkesle zıtlaşacaksın, herkesle ters gideceksin. Hep yalnız takılacaksın. Gerektikçe konuşmamaya yemin edeceksin. Anneni babanı huzurevlerine atacaksın. Yılda bir kez ziyaret edeceksin o da sevap olsun diye. Artık sana herkes hayalet diyecek" yazıları dikkat çekti..

Amca Mahmut Karadağ, yeğeninin ölümüne hala inanamadıklarını belirterek, "Babasının yatağına uzanmış av tüfeğine 1 mermi yerleştirmiş ve intihar etmiş. Bu çocuğun bunu yapması milyonda bir ihtimal bile olamaz. Okulunda da başarılı bir öğrenciydi. Defterlerini araştırdık çeşitli notlar ve resimler bulduk.

Oyun içerisinde bir grup kurmuşlar farklı filmler ve oyunlar var Mavi Balina gibi. Notlarda, 'bugün şunu yapacağız, yarın şu çocukları döveceğiz, annemizi babamızı huzurevine bırakacağız, aynı gün hep birlikte intihar edip cennete gideceğiz sonra dirilip geleceğiz' diye notlar bırakılmış yani tamamen oyundan etkilenmiş" dedi.

Ailelere de seslenen Karadağ, "Anne ve babalar çocuklarını akıllı telefonlardaki ve bilgisayar üzerinden oynanan oyunlardan uzak tutsunlar. Devlet bu tür oyunların erişimini yasaklasın, nice çocuklar hayatını kaybediyor. Çocuk akşam geliyor kendi telefonunu kullanamıyor annesinin telefonunu alıyor ders çalışacağım diyerek ama arkadaşlarıyla temas kurup oyun oynuyorlar.





Ölmeden önce 1 yıllık yapılacaklar listesi
28.11.2018

1- Aleyna ile 29/11/2018 tarihi itibarıyla boksa başlanıcak
2- Bekire onu sevdiin söylenicek
3- Gurup kurulacak
4- Şuanda bileğine çizdiin gurup sembolün üstünde jilet ile geçilecek ...
5- Durakta sigara içilecek
6- Aleynayla ikizgibi giyinilecek havalı
7- Artık herkes sanal (HAYALET Drek)
8- Gerekmedikçe konuşmamaya yemin edeceksin
9- Vicudun senin için içine attıklarının açlığını ...
10- Hep yanlız takılacaksın. Gereksizlerle (esra) konuşulmayacak.
11- Herkese söveceksin. Sonra sıgarana sarılacaksın. çünkü o seni anlayan Aleynadan sonra en iyi arkadaşın.
12 - Aleynanın adı bundan sonra (ATEŞ)
13 - Herkesle zıtlaşacaksın, herkese ters gideceksin.
14- Annenin inadına ders çalışacan (ATEŞ)le aynı liseye gidecen.
15- Adam olacan ama pislik yapacan
16- Anneni babamı huzur evlerine atıcan Yılda bir ziyaret edicen oda sevap olsun diye
17- kurs saatlerinde ATEŞLE Baraj Y. kaçıcan gezicen.
18- Erkeklere laf atıcan dövücen
19- İntihar kaçıştır. Bu çöplük dünyada kalıp bizi üzenlerin tek tek anasını sikicez.
20- ATEŞLE görüşme hiç bırakılmaya cak.
21- Camin Yanında olan boş arazide suya sıfır boks yapıcaz. ATEŞLE.
22-Gurubumuza kimse gimeyecek.
23- 27.11.2018 günü gibi bir köpek sevilecek
24- Sağlıklı beslenilecek, karın kasın olacak. Sağlıklı dediim cips, ....
25 Ateş İle Hayalet
İçimde kalan son aydınlığımsın (ATEŞ)

NOT: ALİS, oğlunun mavi balina türü bir meydan okuma/challenge sanal telkin ağına çekildiğinden emin olduğu anda 155'ten gecenin 03:00'ünde ağlaya ağlaya polisi arıyor. Polis Alis'in oğlunun babasıyla ve babanın yeni eşiyle yaşadığı İstanbul Kartal Kentplus'taki dairesine gidiyor. Alis çocuğunun  telefonuna ve bilgisayarına el koymaları için telefonda polislere adeta yalvarıyor. Ancak polisler bunu yapamadıklarını ve kapıya çıkan kadının (#TMSF avukatı Nagihan Gür Altaylı'nın) kendilerine her şeyin yolunda olduğunu, çocuğun da gayet huzurla uyuduğunu söyleyip polisleri geri çeviriyor. 

Bu yapının Emniyet ve Adliyedeki uzantıları

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası