Gaslighting: Birinin kendinden şüphe etmesini sağlamaya çalışmak

Oxford Sözlüğü 2018'de yılın kelimesinin zehir, zehirli manasına gelen "toxic" olduğunu açıkladı. "Toxic" kelimesini teknoloji karşıtı tepki anlamına gelen ve Facebook, Google, Amazon gibi dev teknoloji şirketlerinde yaşanan veri güvenliği skandalları sonrası yaygınlaşan 'techlash' kelimesi takip etti. Bir diğer aday  'gaslighting' oldu. Gaslighting, birisinin kendisinden şüphe etmesini sağlamak için başvurulan yol ve yöntemleri anlatmak için kullanılıyor. 

Türkiye'de internetteki hukuki açıkları, güvenlikle ilgili boşlukları fırsata çeviren bir takım omurgasızlar gaslighting'i, kurdukları troll ağları üzerinden sosyal medyada ve internet oyunlarında ağına düşürdükleri insanlarda yoğun ve sistematik biçimde kullanıyorlar. Özellikle bu alanda işlevsel olarak kullanabilecekleri küçük yaştaki çocuklara kancayı takarak onların genç zihinlerini her tür sanal telkine açık hale getiriyorlar. Çocuklara suçluluk ve değersizlik hissi aşılayarak iradelerini kırıyorlar, onları kendilerine saygı duymalarını engelleyecek eylemlere teşvik ediyorlar. Bunu sadece sanal algı boyutunda da gerçekleştirmiyorlar. Gençler ve çocuklar adi suç çeteleri eliyle organize edilen bir dizi yasa ve ahlak dışı eylemlere bilfiil alet ediliyorlar. Dijital manipülasyonun yoğun şekilde kullanıldığı düzenekte gerçeklik algıları bozulan çocukların kendi yapmadıkları eylemleri dahi yapmış gibi algılamalarını sağlayabiliyorlar. Bu şer odakları, çocuk ve ergen psikolojisi başta olmak üzere, psikolojiye ve insanların gelişim evrelerindeki zaaflarına, hangi durumda ne tür tepkiler verebileceklerine hakimler.

Bunlara karşı en güçlü silah, ebeveynlerin çocuklarıyla açık, güvenilir ve dürüst bir iletişimin sağlaması ve toplumun bu tür konularda siyasi saikleri bir kenara bırakıp sağduyulu davranmasıdır. 

Siyasi güç odaklarına ve farklı sermaye kliklerine hizmet eden bahse konu şer odakları, her kesimin elinin altında tuttuğu birer araca dönüşmüş durumda. Yapay zekayı kullanarak kurdukları devasa networkte, istenen her tür propagandayı saliseler içerisinde başlatma kapasitesine sahip bir yapı. Gündemi belirleyip, yeni gündem oluşturabiliyorlar. İşin trajikomik tarafı, bu illegal oluşumların birbirine karşıt taraflara eşit miktarda kalıcı hasarlar verecek biçimde hareket ediyor olmasıdır.  Bu bataklık herkesi içine çekiyor. Günü kurtarmak için siber çetelerden medet umanlar var. Bu ateş dönüp dolaşıp herkesi yakar. Herkesin ailesi, sevdikleri var.

Tartışmayı bir adım ileri götürerek, farklılıkları birer tehdit unsuru gören bizimkisi gibi demokrasi kültürünün yerleşemediği üçüncü dünya ülkelerini laboratuvar sahası yapan, derin devlet klikleri vasıtasıyla insanlarımızı kobay faresi gibi kullanan odaklara ilişkin iddialarımızı destekleyen başka bir kitlesel tahribat gücüne sahip araçtan, zihin kontrolü/mind control/telegramdan bahsedelim:



"Uluslararası ASKERÎ SİLAH literatüründe 'ÖLDÜRÜCÜ OLMAYAN' (Non-lethal) kategorisindeki 'ELEKTROMANYETİK SİLAHLAR' (Electromagnetic Weapons) arasında çok özel bir yeri olan “ZİHİN KONTROLÜ” (Mind Control) yâni TELEGRAM, hem o silahı, hem de o silahın etki alanını ifade eder. TELEGRAM, her şeyden önce bir 'cihaz' veya 'cihazlar bütünü'ne dayanır. Mesele, 'şunu şöyle söylediler, duygu ve düşüncelerimizi manipüle ettiler' meselesi değildir burada. TELEGRAM’da, çok kaba bir ifadeyle, göz ve kulak gibi aslî duyular 'by-pass' edilerek, yâni DOĞRUDAN BEYNE normal yahud anormal görüntü ve sesler nakledilerek, vücudun istenilen kısımlarına acı verme gibi metodlarla da desteklenerek, 'hedef kişi'nin iradesi kırılmaya ve zihnen 'kontrol' altına alınmaya çalışılır. Bu süreçte, 'hedef kişi'den gelen beyin dalgaları çözümlenerek, o kişinin duygu ve düşünceleri de 'okunur'... TELEGRAM yahud herkesçe bilinen adıyla Zihin Kontrolü, diğer tüm ruhî, psikolojik, parapsikolojik, nörolojik, fizyolojik, teknolojik, sosyolojik, fizikî, kimyevî, felsefî, metafizik vs. yönleriyle beraber, aynı zamanda ASKERÎ bir silahtır ve, hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak şekilde açıktır ki, hedef kim olursa olsun, kullanımı insan haklarının ihlalidir."  Reha Suvari / Akademya Dergisi
"Atom bombasından daha tehlikeli olan" bu gizli silaha karşı verilecek mücadelede esas olan; milliyetçi, solcu, devrimci, İslâmcı, ateist yâni kim ve neci olursa olsun herkesin her türlü dar ve siyasî hesablardan arınmış olmasıdır. Kitleleri hedef alan bu gizli silaha karşı durmak siyaset ve güç dalaşının ötesinde bir insanlık ve namus meselesidir.

Devletteki Paralel yapılanmanın çözülmesinin ardından yaşanan geçiş sürecinde ortaya çıkan yeni otorite boşluğunda ülke, kontrolsüz güç kullananların at koşturdu bir sahaya dönüştü. Bundan 10 yıl önce sadece CIA'in, Mossad'ın kullanabileceği ileri seviye teknolojik yöntemler artık ülkede cirit atan ne idüğü belirsiz mafya vari yapılanmalarının eline geçti. Bu, Suudi Arabistan gibi histerik bir devlete nükleer silah üretim izni verilmesi kadar tahribat riski yüksek olan bir durumdur.


15 Şubat 2011, Japonya


1  CLONING THE EMOTIONS


By using these computer-enhanced EEGs, scientists can identify and isolate the brain’s low-amplitude “emotion signature clusters”, synthesise them and store them on another computer. In other words, by studying the subtle characteristic brainwave patterns that occur when a subject experiences a particular emotion, scientists have been able to identify the concomitant brainwave pattern and can now duplicate it. “These clusters are then placed on the Silent Sound® carrier frequencies and will silently trigger the occurrence of the same basic emotion in another human being!”

Not: İnsanların, üzerine para vererek iradeleri dışında kobay olarak kullanıldığı alanlardan birisi de terapi süreçleridir. Özellikle GATA geçmişi olan psikiyatr ve psikologlarda şüpheli bir çok uzman hekim ve psikolog olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar özellikle Cemaatin lale devrini yaşadığı 2000'li yıllarda palazlanan kurumlarda hizmet veren uzmanlardır. Vakti zamanında televizyon kanallarında saatlerce programlar yapan, kurdukları tıp ve tedavi merkezleriyle parsayı toplayan ekip. Bugün internetin de gücüyle kimi ellerde silaha dönüşen yapay zeka, yakın geçmişte yapay zekayı meydana çıkaran veri bankasının oluşturulma sürecinde etkinlikleri büyük olan bu yapılar teşhir edilmelidir.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Film yapımcısı gibi çalışan kurgu ekipleri ve troll ağları