Yabancı istihbarat örgütleri Türkiye'de cirit atıyor. Neden?

 

Telekom’da yağmalanan sadece şirketin mali varlığı mıydı?

- "Başka istihbarat örgütleri Türkiye'de cirit atıyor. Neden? Çünkü siz komünist faaliyetlere odaklanmışsınız, hadi o geçmiş şimdi muhaliflerle uğraşıyorsunuz, aydınlarınızın, gençlerinizin peşindesiniz. Oysa istihbarat başka bir şey. Türkiye’nin stratejik şirketlerini kim alıyor, kim satıyor? Lübnanlı bir şirket geliyor sizin Telekom’unuzu krediyle yağmalıyor. 15 milyar dolar kadar borç takıyor ve hiçbir şey olmuyor. Nasıl oluyor bu? Geçmişte Havaş ihalesi için rapor verebilen istihbarat dünyası Telekom’da sessiz mi kaldı? Telekom’da yağmalanan sadece şirketin mali varlığı mıydı? Ülkenin bütün iletişiminin omurgası, bütün kritik verilerinizin ana yolundan bahsediyoruz. Acaba neler oldu? İstihbarat Teşkilatı ihaleyi kime veriyorsunuz, siz ne yapıyorsunuz demiyor mu? 15 milyarlık bir soygun, herkesin gözü önünde yapıldı. Nasıl olur? Böyle baktığınızda Türkiye müthiş açıklar veriyor. Ve biz bu manzarada bir organize suç örgütü liderinin siyaseti tehdit etmesini izliyoruz. Daha kötüsü ne olabilir gerçekten bilmiyorum." [Kaynak]

2005 yılında yapılan özelleştirme ihalesinde, Telekom'un değeri 11 milyar 850 milyon dolar olarak belirlendi. İhaleyi kazanan Oger 21 yıllığına yüzde 55'i için 6,5 milyar dolar önerdi. Telekom'u kasasındaki 2 milyar dolarla birlikte devralan Suudi bağlantılı Hariri ailesine ait Oger firması 10 yıl üst üste kâr ettiği halde devlete olan borcunu ödemedi. Danıştay’ın ‘satılmaz’ kararına karşın taşınmazları satan, çalışan sayısını yarıya indiren şirket, dört yıl üst üste vergi rekortmenliğinden müflis konumuna düşerek kaçıp gitti. 

BU ÜLKEDE 15 TEMMUZ'DA BİR DARBE KALKIŞMASI OLDU. YILLARCA KURUMLARIN KILCAL DAMARLARINA KADAR SIZAN ESKİ İKTİDAR ORTAĞI CEMAATİN CIA BESLEMESİ TERÖRİST BİR ÖRGÜT OLDUĞUNU ÖĞRENDİK. PARALEL YAPILANMA KİMİLERİ İÇİN BİTMİŞ OLABİLİR. BİZİM İÇİN BUNU SÖYLEMEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR. ZİRA BİZE YÖNELİK SALDIRILAR 15 TEMMUZ HEZİMETLERİNE RAĞMEN KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR.

Kurumsal arka planı olan organize saldırılarda "kimi kime şikayet edelim?!" Gaybubet evlerinde ele geçirilen 49 milyon vatandaşın kimlik ve adres bilgisinin organize suç yapılanmaları tarafından nasıl kullanıldığını basına yansıyan bir haberlerden biliyoruz: Bknz. Bunlar buz dağının sadece görünen kısmı.




Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası