Türk Tipi Nomenklatura - Ahlaksızlığın ve çürümenin kurumsallaşmış halleri


Devlete ve büyük sermaye gruplarına hâkim cemaatlerin liyakat karnesi, onlarca yıl ülkenin yağından balından ayrıcalıklı konumlarıyla faydalanan seküler statükocularınkinden geri kalmadı. Holdingleşen Sünni İslam çizgisindeki dini cemaatler Yargıda, Emniyette, İstihbaratta devlet kadrolarına yerleşerek kendi çıkar gruplarını inşa etti. Her iki kesim de modern rasyonel devlet yapısında olmaması gereken gericiliğin bayrak yarışını yaptı. Bu pay kapma mücadelesinin mutlak kaybedeni ise tekçi devlet faşizminin ötelediği kesimler oldu. 

Yozlaşma devletin kilit kurumlarda başlarsa

Önemli bir kurumda yöneticilerin kendi kadrolarını kurması, çalışma prensipleri açısından normal karşılanabilir. Ancak o kadarla kalınmadığını bütün ülke biliyor. Liyakatin ortadan kalktığı, belli zümrelerin devletin imkanlarıyla haksız yollardan kazanç elde ettiği cemaatleşmenin sebep olduğu tahribat 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla herkesin gözleri önüne serildi. Darbe bastırılsa da en kilit kurumlara çöken paralel yapılanmanın bakiyesi cemaat/hemşerilik çıkar ağları varlığını sürdürmeyi başardı. Çünkü üleşilen kaynak ballıydı.

Liyakatin yokluğu toplum tabanına sirayet eden ahlaki yozlaşmanın başat unsurudur

Eş, dost, akraba!

CHP’li Aydın’ın Devlet Bakanı Abdüllatif Şener’den yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesinde, şu isimler ve yönetim kurulu üyeleriyle yakınlıkları soruldu [TBMM'ye sunulan bir soru önergesi /2006 ]:

» Selçuk Uysaler (Finansman Koordinatörü, Mehmet Akif Yaşın gibi Çorum Osmancık nüfusuna kayıtlı)
» Gürkan Solakoğlu (Teknik Koordinatör, Mehmet Akif Yaşın'ın arkadaşı)
» Kerem Akgündüz (Hukuk Müşaviri, Mehmet Akif Yaşın'ın arkadaşı)
» İbrahim Paşalı (Radyolar Yayın Koordinatörü, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün yakını)
» İbrahim Halil Dilek (Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Özyapar’ın arkadaşı)

» Reyhan Gür (TMSF’de avukat olan Nagehan Gür’ün kardeşi)
» Ali Fuat Gök (Yönetim Kurulu Üyesi Taner Yalçın’ın yeğeni)
» Muhsin Yeşildağ (Muhasebe yetkilisi, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Şen’in bacanağı)
» Selim Tüfeker (Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Yaşın'ın yeğeni)

Yozgatlı Gür ailesinin hayata tutunma biçimi paraya ve güce yaslanmak olmuş. Başkasına ait olan hakkı gasp etmek aile geleneğine dönüşmüş. Ülke sermayesinin dümenini tutan TMSF gibi ciddi bir kurumun çatısı altında toplumun ortak değerlerini alaşağı eden, aldatma ve sadakatsizlik üzerine kurulan, hiç olmaması gereken düzeysizlikler de sergilenmiştir.

Eski eşim Fatih Kemal Altaylı TMSF Yozgat kontenjanına boşuna iç güvey yapılmadı. Berbat bir eş olmasına karşın sadık ve dürüst bir devlet memuruydu. BDDK ve TMSF'nin kuruluşundan itibaren operasyonel görevlerde bulundu. Dünyada bir ilk olan bankacılık sektöründeki batış sürecine ilişkin ciltlerce kitabın yazılmasında -kitapta adı geçmese de- büyük emekleri oldu. Kurumda hakkı yenen ve yönetim kurulu üyeliklerindeki huzur hakkı kesilen biriyken Yozgatlılar el verdiler. Önce departmanını değiştirdiler. Sonra içgüvey yaptılar. İçine çekildiği kaset/kumpas/şantaj ağından da kurtardılar. Ve elbette bunları onun kaşı gözü için yapmadılar. TMSF'deki cemaat hemşerilik çıkar ağlarıyla çalışan Yozgatlı klanı onu altın yumurtlayan tavuk olarak gördü.

Basit bir kadrolaşma yarışıyla sınırlı kalmayan, geniş bir arka plana ve birbirine eklemlenen çıkar gruplarına uzanan Türk Tipi Nomenklatura sömürüsünün topluma yansıyan farklı boyutları var. Farz-ı misal, Anne ve çocuğu merkeze koyması gereken Mahkemelerin, Savcılığın Emniyet birimlerinin üçüncü şahısların güdümüyle hareket etmesi kabul edilemez. 

Adalet sistemi namussuzları, iftiracı sahtekarları, çocuk istismarcılarını haklı çıkarmak için varsa biz yokuz 


Anadolu 11.Aile'nin (2017/75) üçüncü şahısların çıkarlarına hizmet eden velayet değişikliği kararında çocuk lehine çıkan tedbir kararını görmezden gelmesi hukuken vahim bir durumdur. Bir anneyi haklıyken haksız duruma düşürmek ve kriminalize etmek için açılan davalardan Asliye Ceza 7. ve 14. Mahkeme karaları taraflı ve bağımlıdır.

SAVAŞIN BİLE BİR HUKUKU VARDIR! Devlette saygınlığın ve onurun KIRINTISI kaldıysa bu meseleye  bir neşter vurulur.


(sosyal medyada "herkese açık" bir paylaşımdan aldığım caps'tir)







[Anadolu 11. Aile 2017/75 (velayetin değiştirilmesi), Çelişkili adliye psikolog raporunda imzası olan Özge Sönmez Psikolog /204521/ Fatih Kurtuluş Uzm.Psk.Dan./Pedagog /114613 (Bir yıllık kopuştan sonra 2017 yılında tekrar annesiyle yaşamaya başlayan 2005 doğumlu Cem'in adliye uzman pedagog görüşmesinde hafta içi annesiyle kaldığı ve annesiyle kalmaktan memnun olduğu sözleri kayıtlara geçmesine rağmen raporun tavsiye kararı anne ve çocuk aleyhine yazılıyor, Anadolu 11.Aile Mahkeme Hakimi ise son duruşmada sözlü olarak "çocuk 12 yaşından büyük olduğu için onun kararı" diyerek davayı doğru olmayan bir gerekçeyle anne ve çocuk aleyhine kesip atıyor), Anadolu 7. Aile 2017/361 (hakaret iddiasından beraat), Anadolu 18.Aile 2017/71 (hakaret iddiasından beraat), Anadolu 7. Asliye Ceza 2017/437 (hakaret iddiasından kovuşturma/takip kararı), Anadolu 14.Asliye Ceza 2018/59 (hakaret iddiasından hükmün geri bırakılması kararı), çocuğumun telefon ve internet hatlarının güvenliği ve yaşadığı evdeki yetişkinlerin soruşturulması talebimi içeren 2019/31360 ve 2019/134800  no'lu Anadolu Adliyesi savcılık başvurum (ilkinde soruşturma askıya alındı, soruşturma savsaklandı, itirazıma rağmen ikinci defa taleplerimin üzeri örtülerek kapatıldı), çocuğumun evinde yaşayan yetişkinlerin arka arkaya çıkardıkları taktiksel uzaklaştırma kararları, kazanılan davaların avukatlık masrafları için başlatılan icra takipleri, banka blokajları, soruşturma savcılarından birinin burada adının geçmesini "hakaret" gerekçesi yaparak açtığı dava Anadolu 27.Asliye Ceza 2022/642...]

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası