Türkiye'de siber güvenlik açıkları milyonlarca vatandaşı tehlikeye atıyor

Check up, telekom, yardım kampanyaları için gelen telefonlar spy yazılım yüklüyor




Telefonu açmanıza bile gerek yok. Karşı tarafın sizin telefonunuza cevapsız çağrı bırakması casus yazılımı yüklemeleri için yetiyor.

Ülkelerin istihbarat servislerine lisanslı yazılım üreten dünya çapındaki büyük firmaların bknz NSO siber gücü mafyavari yapıların eline geçti. Bilimsel açıklaması olan birçok olay toplumun idrak seviyesinin epey üzerinde.

Devletler, sınırlar artık şekil olarak varlar. Bunu aşmanın yegane yolu özellikle hedef kitlesi olan genç nesilleri sanal hipnoz ağına çeken çağın siber saldırılarına dur diyebilecek teknolojik donanımı bir an önce hayata geçirmektir.

Bugüne kadar ancak İstihbarat Servislerinin Kullanım hakkı olan ileri teknolojiyi ele geçiren sermaye güçlerinin yegane amacı kâr elde etmek ve / veya kârını maksimize etmektir. İnsanları potansiyel müşteri/tüketici olmalarının ötesinde koyun sürüsü olarak gören kapitalist sistemin yeni silahı, İNSANLARI İNSANLIKTAN ÇIKARAN, YOZLAŞTIRAN, SIĞLAŞTIRAN siber teknolojiyi tekeline alarak insanları kendi çıkarları doğrultusunda GÜTMEKTİR bkz. Sıradan vatandaş casus yazılımara karşı korunmasız bırakılmamalı.

- Türk Telekomu Hariri'lere "şahane fiyata" satıp zarara uğratanlar olabilecek istihbarat açıklarını öngöremediler mi?

- Vatandaşın devletle olan resmi işlemlerini elektronik ortamda yapabilmesine On üç yıldır olanak tanıyan e-Devlet sistemini hazırlayan bir üst aklın, vatandaşın siber saldırılara karşı koruyacak kapasiteye ulaşmış olması gerekmez mi?

- Ele ayağa düşen siber saldırı yöntemlerinin Türkiye ve bölge genelinde hep tarak kürek/ zikiş zokuş/bilumum cinsel sapkınlıkların konu edinildiği senaryo, kurgu ve dijital manipülasyonlarda kullanımının bu denli yaygın olmasının toplumda yaratacağı tahribatı görebilecek sosyal psikologlar, sosyologlar yok mu?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları kullanarak evlerin içine sızıyorlar

Hz Musa'yı Isıran Köpek

Binlerce kişiye gelir kapısı olarak sunulan troll piyasası